Hem     |    LÄGERInfo     |    Bilder & filmer     |    Stjärnorna     |    Anmälan     |    Hitta hit     |    LILLA STAR CAMP     |    Kontakt  
 
 

Från och med 2012 delar Pixbo Wallenstam Innebandy varje år ut Star Camps stipendium till lovande ungdomsspelare. Stipendiet riktar sig till unga spelare i åldern 12-15 år.

Stipendierna 2017 tillföll Jacob Holmberg, född 2004, och Nelly Cerina, född 2005.

– Star Camp stipendiet delas ut till unga spelare som brinner för sin idrott. Det räcker emellertid inte med att vara duktig på innebandyplan för att bli stipendiat utan man måste också vara en god lagspelare och bra kamrat vid sidan av planen, säger styrelsens elitansvariga Kalevi Pessi.

Det har varit ett stort antal nomineringar i år. Extra glädjande är att antalet nominerade tjejer slår rekord. Det finns många starka kandidater bland de nominerade. Pixbo Wallenstam Innebandys styrelse har slutligen utsett årets stipendiater.

– Jacob Holmberg och Nelly Cerina uppfyller kriterierna mycket väl och är två mycket lovande innebandyspelare och samtidigt glädjespridare och goda lagkamrater, säger Kalevi Pessi.

Jacob Holmberg spelar i föreningen Sundsjö IF och är född 2004. Jacob är en ödmjuk och ambitiös innebandyspelare som nästan aldrig missar en träning. Förutom att spela med sitt eget lag har han också spelat med äldre killar i klubben. Jacob har bra spelförståelse och tar för sig på plan. Han ger lika gärna en fin passning till en kompis som att göra mål. Jacob har blivit framröstad som årets lagkompis två år i rad av sina lagkamrater. Läs mer om Nelly här.

Nelly Cerina spelar i Kärra IBK och är född 2005. Trots sin ringa ålder har hon redan gjort sig ett namn inom Göteborgsinnebandyn. Nelly är en stjärna med talang utöver det vanliga. Hon dribblar och skjuter med sådan skicklighet att hon redan nu skulle kunna spela med äldre tjejer. Nelly är en riktigt bra förebild för de yngre tjejerna i klubben. Hon är omtyckt av alla sina lagkamrater och gläds lika mycket åt kompisarnas framgångar som sina egna. Läs mer om Jacob här.

Stipendiet innebär bland annat en plats på årets Star Camp-läger och tillfälle att träna med Pixbo Wallenstams SSL-lag.

Kalevi Pessi anser att det är oerhört viktigt att lyfta fram talangerna inom innebandyn:

– Det finns många fantastiska unga talanger inom innebandyn och det är viktigt att vi ger dem uppmuntran och utmaningar för fortsatt utveckling inom sin idrott. Pixbo Wallenstam har därför instiftat Star Camp stipendiet för att uppmärksamma just unga talanger som också är bra lagkamrater.

Om stipendiet

Två stipendiater utses varje år av Pixbo Wallenstams styrelse: en kille och en tjej. Kriterierna för nominering av spelare till 2017 års Star Camp-stipendiater:

– spelare är i åldern 12-15 år,
– ambitiös och duktig innebandyspelare,
– en ödmjuk och god kamrat.

Stipendiet innebär att spelaren bjuds på en lägervecka på Star Camp och får där göra samma saker som alla andra deltagare. Det som är extra krydda för stipendiaten är att han/hon får träna med Pixbo Wallenstams a-lag samt får spela med laget mot Star Camp-deltagarna.

Den som nominerar spelaren bör vara ledare (klubbledare eller distriktslagsledare) och känna spelaren väl. Vid nomineringen skall spelarens ålder och klubb anges samt en skriftlig motivering ges till hur spelaren uppfyller kriterierna.

Stipendiaten får också en egen matchtröja från Pixbo med sitt namn och nummer samt en Zone-tröja med Pixbo Wallenstams elitspelares autografer.

Styrelsen, Pixbo Wallenstam Innebandy
Star Camps alla stipendiater

2017
Nelly Cerina, Kärra IBK, född 2005
Jacob Holmberg, Sundsjö IF, född 2004

2016
Alexandra Ålund, Hofterup IBF, född 2004
Jonathan Möller, Ängby IF, född 2002

2015
Rikke Ingebrigtsli Hansen, Tunet IBK, född 2000
Mikael Danielsson, Hagfors IBS, född 2001

2014
Linnéa Wilhelmsson, Lindome IBK, född 1999
Casper Sletten, Sveiva Innebandy, född 2000

2013
Josefine Wålinder, Lindås IBK, född 1998
Joel Birgersson, Bua IF, född 1999

2012
Mathilda Jansson född 1999 från Hagfors IF

 

 


Star Camp Facebook
Star Camp-TV (Youtube)
Star Camp-Instagram
Pixbo.seSTAR CAMP PARTNER